Välj lånetyp

Ungefärlig månadskostnad: 1661 kr

Exempel: Annuitetslån 10 år med en effektiv årsränta om 5,95% ger ett totalbelopp på 199320 kr (1661kr/månad) fördelat på 120 betalningstillfällen. Observera att räntan är rörlig och sätts individuellt.

Hur fungerar det?

Ett smartare sätt att låna pengar

Oavsett vilken typ av lån du söker hjälper vi dig hitta rätt. Vi jämför nämligen inte bara samtliga långivare, utan även de största låneförmedlarna. Ange dina sökkriterier så tar vi fram alla alternativ som passar dig.

 • Över 100 långivare och låneförmedlare

  Vi har en komplett samling av långivare och låneförmedlare som erbjuder flexibla lånelösningar inom de vanligaste kategorierna.

 • Blixtsnabb söktjänst

  Så fort du anger dina lånekriterier söker vi upp alla alternativ som matchar dina önskemål. Justera sökningen för att få så många träffar som möjligt.

 • Ingen registrering eller dolda avgifter

  SmartRates jämförelsetjänst är avgiftsfri och du kan komma igång och jämföra lån direkt utan att registrera ett konto hos oss.

 • Oslagbar tillgänglighet

  Lägg till SmartRate till din hemskärm så finns våra jämförelsetjänster och ekonomiska verktyg tillgängliga i mobiltelefonen, både offline och online.


Jämför samtliga långivare

SmartRates jämförelsetjänst jämför inte bara samtliga långivare, utan även samtliga låneförmedlare. Detta säkerställer att du alltid finner lån med låg ränta och bra villkor hos oss.

Ansök och få svar direkt

När du jämfört och bestämt vilken långivare eller låneförmedlare du vill använda klickar du dig vidare för att ansöka direkt hos långivaren. Svar ges ofta inom ett par minuter.

Lånet betalas ut

När låneansökan godkänts betalas lånet ut till ditt konto inom angiven utbetalningstid. Utbetalningstiden för vanliga privatlån är vanligtvis 1 - 3 bankdagar. Snabblån betalas ut direkt.

Privatlån

För dig som ska köpa en bil, ut och resa, eller renovera bostaden. Jämför lån med bra ränta och bra villkor bland marknadens bästa aktörer.

Snabblån

För dig som ibland behöver låna mindre belopp med snabb utbetalning och hög flexibilitet och inte har några problem att betala tillbaka i tid.

Företagslån

För dig som vill förnya eller expandera din verksamhet, förbättra likviditeten eller köpa in nya tillgångar. Besked och utbetalning inom 24 timmar.

Bolån

För dig som ska köpa en ny bostad eller omförhandla din ränta. Jämför räntan hos samtliga bolåneinstitut direkt utan registrering.

Vanliga frågor och svar


Hur mycket kan jag låna?

På SmartRate hittar du privatlån upp till 600 000 kr, snabblån upp till 50 000 kr och företagslån upp till 5 000 000 kr. Vi samarbetar både med olika låneförmedlare och direkt med långivare. Använd SmartRate för att hitta ett lån som passar dina kriterier, därefter ansöker du hos långivaren via oss.


Vilka krav ställs på mig som låntagare?

De krav som ställs på dig som låntagare varierar mellan olika långivare. Vanligtvis krävs det att du är folkbokförd i Sverige, är minst 18 år gammal, samt har en fast månads- eller årsinkomst. Har du skulder hos Kronofogden försvåras dina möjligheter att bli beviljad lån överhuvudtaget.


Kan jag samla mina lån utan att byta bank?

Ja. Du som vill samla dina lån kan jämföra ett flertal olika långivare som erbjuder samlingslån. Genom att klicka i "Jag vill samla mina lån" när du jämför privatlån på SmartRate visar vi enbart de långivare som erbjuder samlingslån. Du behöver alltså inte byta bank för att ta ett samlingslån.


Kan jag beviljas lån trots betalningsanmärkningar?

Ja. SmartRate samarbetar med ett stort antal långivare, och flera av dessa erbjuder lån trots betalningsanmärkningar, oavsett det rör sig om privatlån, företagslån eller snabblån och kontokrediter. Klicka i "Jag har betalningsanmärkningar" när du jämför på SmartRate så visar vi alla långivare som passar din situation.


Vilken ränta och månadskostnad kommer jag få?

I de flesta fall tillämpas individuell räntesättning utifrån dina eller ditt företags förutsättningar. Den ränta långivaren erbjuder dig beror bland annat på din betalningsförmåga och kreditvärdighet. Vissa långivare erbjuder dock samma fasta räntesättning för samtliga kunder.


Kan jag betala av mitt lån i förtid?

Ja, det kan du. Lånet kan betalas av i förtid genom att göra extra amorteringar eller genom att lösa hela lånet i förtid.