Artiklar

SmartRate
Artiklar

Hur mycket kostar ett privatlån?

Hur mycket kostar ett privatlån, egentligen?

2020-07-29

Hur mycket kostar lånet, egentligen?

Det kan vara svårt att få en överblick över lånets totala kostnad

Förutom att lånebeloppet ska betalas tillbaka, tillkommer även räntan på lånet och i vissa fall uppläggningsavgift och aviavgifter. Om lånet löper över en lång period kan regelbundna aviavgifter komma att utgöra en betydande del av lånets totala kostnader och orsaka att den effektiva räntan blir högre än den aviserade räntan. Det finns därför skäl att undersöka vilka fasta kostnader som tillkommer i samband med att man tecknar ett lån. Hos de flesta långivare går det tack och lov att sänka de fasta kostnaderna genom att amortera på lånet med autogiro.

Automatisk räknefunktion underlättar

När du söker och jämför bland olika långivare på SmartRate har du möjligheten att använda funktionen Räkna på lånet. Denna funktion låter dig upptäcka hur olika lånebelopp, löptider och räntesatser påverkar det totala beloppet som ska återbetalas. Funktionen Räkna på lånet finns nu tillgänglig när du jämför privatlån, snabblån och kontokrediter, samt företagslån.

Funktionen "Räkna på lånet"

SmartRate jämför lån och krediter, samt utvecklar smarta verktyg för att underlätta ekonomiska beslut. Använd våra tjänster för att t.ex. beräkna effektiv ränta och ta reda på lånets totala kostnad.

Guider

Verktyg